Úspechy u žien - cez zoznamovacie portály



Zoznamovať sa so ženami či dievčatami môžete samozrejme kedykoľvek a kdekoľvek, avšak až po tréningu prvý troch krokov bude vaše zoznamovanie sa aj k niečomu viesť. V tomto článku sa budem venovať predovšetkým tomu, akými spôsobmi sa so ženami zoznamovať, kde sa s nimi zoznamovať, preberieme si najvhodnejšie oslovenia, ale aj absolútne “faux pas” v zoznamovaní sa. Taktiež tu rozoberiem aj to, prečo sa niektorí muži boja nadviazať kontakt so ženami. A pritom je to všetko také jednoduché. Stačí iba prekonať prvotný stres. Poďme sa teda spoločne ponoriť to tajomstiev zoznamovania sa.


Najväčším problémom mužov, ktorý riešia pri nadväzovaní kontaktu je strach a stres z toho, aká bude reakcia druhej osoby. Pokiaľ chcete nadviazať známosť s úplne neznámou dievčinou, či už cez internet alebo niekde v bare, je potrebné uvedomiť si, že strachom nič nezískate. Môžete iba prísť o príležitosť, ktorú ste si ešte ani nevytvorili. Podstatné je teda uvedomiť si, že vľúdnym oslovením nikdy nič nepokazíte. V tomto prípade funguje veľmi silný psychologický efekt, a to taký, že pokiaľ sa budete báť, budete si nahovárať samé negatíva a skončí to tým, že sa ani neodhodláte osloviť ženu, ktorá vás zaujala a stratili ste tak možno najväčšiu príležitosť v živote. Pamätajte si teda, že ak ide o zoznamovanie sa so ženou, premýšľanie čo spraviť a logika ide bokom a nechávame priestor emočnej stránke nášho mozgu. Nezamýšľame sa nad tým čo všetko môže nastať ako reakcia na našu snahu, ale jednoznačne konáme bez zbytočného premýšľania o imaginárnych následkoch, ktoré sa aj tak nestanú pokiaľ sa k ničomu neodhodláte.

V dnešnej modernej, konzumnej a technologicky vyspelej spoločnosti sa stala obrovským fenoménom internetová zoznamka. Mladá generácia si už jednoducho tak silno navykla na internet, že virtuálny svet sociálnych sietí sa im stal bližší ako ten reálny. Toto veľmi negatívne vplýva aj na vzťahy, a to predovšetkým na vzťahy medzi mužom a ženou, respektíve chlapcom a dievčaťom. Problém teda nastáva pri vzájomnej komunikácií.  Pár rokov dozadu, keď bol ešte internet pre ľudí iba sci-fi, nebol problém v nadväzovaní rozhovorov medzi mužom a ženou. Tým, že si dnešná generácia tak zvykla na internet, je pre nich ľahšie niekomu napísať, osloviť niekoho prostredníctvom správy. Prečo je to také ľahké? Jednoduchá odpoveď – ľudia si na internete nevidia do očí, môžu porozmýšľať nad tým, aká bude ich nasledujúca správa, môžu sa x-krát poopraviť kým niečo odošlú a hlavne, pri písaní cez internet nikdy nemáte ten pravý pocit búšenia srdca, ako keď ženu oslovíte z očí do očí.

Keďže sa však internet stal takým obrovským fenoménom, rozhodol som sa vám napísať taký môj mininávod na to, “ako zbaliť babu cez internet”. V tomto prípade vám v podstate úplne vypadáva využiteľnosť reči tela, avšak stále v hre ostáva sebavedomie a pozitívne myslenie. Na internetových sociálnych sieťach, resp. zoznamkách je veľmi dôležité mať nahodenú nejakú vašu solídnu fotografiu. Najlepšie je porozprávať sa s veľmi dobrou kamarátkou, aké fotky by ste si mali uverejniť, aby ste sa zapáčili. Predstavme si, že ste si už vyhliadli vašu potenciálnu “obeť” nadviazania kontaktu a potrebujete ju rýchlo zaujať. Určite vás ako prvé napadne fráza typu: “Ahoj, ako sa máš? čo robíš?…” a rôzne podobné veľmi otrepané frázy. Nemali by ste ich písať už iba z princípu. Predsa sa vôbec nepoznáte! Je teda jasne viditeľné, že to, na čo sa pýtate vás vôbec nezaujíma, a je to iba zámienka na to, aby ste nejakým spôsobom začali konverzáciu. Prvou zásadou pri začatí konverzácie je teda vymyslieť nejaký vtipný a zároveň zaujímavý pozdrav, ktorý bude minimálne na jeden takýto riadok, aby dokázal zaujať a osloviť. Príklady vám tu vôbec nebudem písať, pretože aj tie by sa o chvíľu stali starými známymi zabijakmi konverzácií. To je na každom z vás, čo v danej chvíli a situácií dokážete vymyslieť. Treba dbať na to, aby to bolo originálne a nie príliš “vlezlé”. Jediné čo vám môžem v tomto prípade poradiť je to, aby ste si všímali profily týchto žien. Veľmi veľa sa z nich dá vyčítať a určite vás pri čítaní takéhoto profilu aj napadne čím ju asi tak oslovíte.
Povedzme, že sa vám to vydarilo (stretnete sa s veľmi veľa neúspechmi, pretože na internete pozerajú v prvom rade ženy na fotky mužov, a vy sa nemusíte páčiť zrovna každej jednej, ktorej napíšete aj niečo, čo zaujme). Nikdy nezačínajte písomnú konverzáciu informáciami o sebe, snažte sa vždy vyzistiť o danej osobe čo najviac. Jedna vec je tá, že ženy majú veľmi rady, keď môžu o sebe hovoriť alebo písať. Druhá vec je to, že aspoň z časti sa dozviete, či čistou náhodou nejde o nejakého internetového úchyla pod ženským profilom. Veľmi dôležité je dodržať aj pravidlo lichôtok. Komplimenty teda skladať treba, ale určite nie v každej jednej správe, a určite nie na zjavne viditeľné veci ako nádherné oči, pekná tvár, krásne vlasy či sexy postava. Predstavte si, že takí ako vy takej žene píšu každý deň, a každý chváli to isté. Takéto lichôtky už musí mať teda veľmi dobre načítané. Snažte sa byť teda znova originálnymi a nájsť si na nej na skladanie lichôtok takú vec, ktorá je netradičná a dokázali ste si ju všimnúť. Napríklad vtipné hlášky, inteligentné písanie atď. Takéto komplimenty potešia ženu oveľa viac ako sexystické narážky na jej výzor, ktorých je presýtená.

Nezabúdajte, že nie je podstatné kto komu napíše ako prvý. A hlavne nečakajte, že ona bude písať prvá, keď ste práve vy ten, kto to celé začal a mal by sa snažiť. Zapamätajte si teda také hlavné body pri písaní si s babou cez internet, respektíve zoznamovaní sa. Prvý je udržiavať debatu výlučne o nej, to však neznamená, že nemáte nikdy nič o sebe napísať. Neodpisovať jedným, či dvoma slovami a nepoužívať pri tom zaužívané slovíčka ako “aha, jáj, hmm, noo…” naučte sa písať inteligentne! Taktiež by ste nemali zabúdať na to, že so ženou nemusíte vždy zdielať rovnaké názory a nemusíte s ňou vždy súhlasiť. Ženám sa páči, keď si viete povedať, resp. napísať svoj vlastný úsudok. Ďalšou zásadou je skladať komplimenty, avšak nie otrepané, ale originálne, ktoré sú vašimi vlastnými a nikdy neriešiť to, kto napísal ako prvý.
Predpokladajme však, že s osobou, ktorou si píšete, nechcete ostať iba vo virtuálnom vzťahu, ale máte záujem aj o niečo viac. Kedy je teda ten správny čas stretnúť sa? U žien a mužov je to veľmi individuálne. Je iba veľmi ťažko povedať, kedy je ten správny čas pozvať dotyčnú osobu na reálne stretnutie. Napriek tomu, môj osobný názor je, že so ženou by ste si mali písať minimálne jeden až dva týždne kým ju niekam pozvete. To je taká moja miera úspechu pozývania na osobné stretko. Samozrejme, veľmi dôležité je dať si pozor na všakovaké “fake” nicky žien, úchylov a tak podobne. Veľmi ľahko ich však na internete dokážete odhaliť. Väčšinou nemajú profilovú fotku, ak nejaké fotky predsa len majú, je zjavné už na prvý pohľad, že sú to fotky stiahnuté z internetu. Na otázku či vám pošlú svoje foto poväčšine odpovedajú vetou typu: “nie som teraz na svojom PC, nabudúce sa odfotím a pošlem…” a podobné žvásty. Keď si od nich vypýtate facebook, ich najčastejšia odpoveď je, že facebook vám nedajú z nejakého dôvodu alebo ho majú zrušený. Ak sa vám bude zdať na danej osobe čo i len jedna malá vec podozrivá, nestojí to za to, aby ste sa ňou ďalej zapodievali. Skúste šťastie inde.

Myslím si však, že vzhľadom na nástrahy internetu je bezpečnejšie a oveľa prínosnejšie reálne zoznamovanie, o tom sa dočítate na ďalšej strane tohto článku. :)